Algemene voorwaarden
Algemene Voorwaarden Mint Vertrouwen BV, d.d. 15 januari 2025
Artikel 1 – Definities
Mint Vertrouwen BV (hierna ook Mint genoemd)is gevestigd te Utrecht aan de Prof. Jordanlaan 30 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 92899390 .
Opdrachtgever betekent iedere rechtspersoon of natuurlijke persoon in de uitoefening van een beroep of bedrijf die gebruik maakt van de diensten van Mint.
Partijen zijn Mint en Opdrachtgever gezamenlijk.
Abonnement betekent het dienstenpakket aan de hand waarvan is overeengekomen dat Mint haar diensten aan haar Opdrachtgever verleent. Mint noemt abonnementen ook wel Bundels.
Overeenkomst: betekent de overeenstemming die worden bereikt waarbij Mint zich verbindt een Abonnement, Bundel of een dienstverleningspakket te leveren en Opdrachtgever zich verbindt daarvoor een prijs in geld te betalen;
Schriftelijk: hiermee wordt voldaan door middel van een fysiek schrijven aan Mint op het adres Prof. Jordanlaan 30, 3571 KA Utrecht) én aan het e-mailen van Mint op het adres info@Mintvertrouwen.nl.
Artikel 2 Toepasselijkheid
1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Mint verleende en te verlenen diensten (waaronder aanbiedingen) en op alle met Mint gesloten overeenkomsten waarbij Mint zich verbindt tot leveren van een dienst en/of een Abonnement aan een natuurlijke persoon (in de uitoefening van een beroep of bedrijf) of een rechtspersoon, die zich verbindt daarvoor een prijs in geld te betalen
2. Door het aangaan van een Abonnement cq overeenkomst gaat een Opdrachtgever akkoord met deze Algemene Voorwaarden. Van het in deze Algemene Voorwaarden bepaalde kan slechts in schriftelijke vorm worden afgeweken.
3. De toepasselijkheid van Algemene Voorwaarden van Opdrachtgever of van derden is uitdrukkelijk uitgesloten tenzij schriftelijk met Opdrachtgever anders is overeengekomen.
4. Mocht een bepaling in deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn, dan heeft dit niet tot gevolg dat deze algemene voorwaarden in hun geheel nietig of vernietigbaar zijn dan wel dat een andere bepaling daarvan (deels) nietig of vernietigbaar is. Als een bepaling in deze Algemene Voorwaarden nietig of vernietigbaar (en vervolgens vernietigd) mocht zijn, wordt zij door Mint vervangen door een geldige bepaling die het meest de strekking van de nietige of vernietigde bepaling benadert.
5. Mint heeft het recht om deze algemene voorwaarden tussentijds te wijzigen, onder andere op grond van de jaarlijkse inflatiecorrectie/indexatie. Opdrachtgever wordt geacht iedere wijziging van deze Algemene Voorwaarden te hebben geaccepteerd, indien deze binnen een maand na Schriftelijke kennisgeving van de wijzigingen door Mint haar bezwaren niet Schriftelijk bij Mint heeft gemeld.
6. Deze algemene voorwaarden zullen op verzoek kosteloos worden toegezonden. Dit verzoek kan gericht worden aan info@Mintvertrouwen.nl. De Voorwaarden zijn tevens gepubliceerd op de website www.mintvertrouwen.nl.
Artikel 3 – Totstandkoming, uitvoering en wijziging van de Overeenkomst
1. Alle door Mint gedane aanbiedingen zijn vrijblijvend en kunnen door Mint te allen tijde worden herroepen, ook nadat het aanbod door Opdrachtgever is aanvaard.
2. De Overeenkomst komt tot stand door een Schriftelijke bevestiging door Mint van de door Opdrachtgever geplaatste bevestiging van een Abonnement en in geval van dienstverlening aan organisaties kan dit ook door acceptatie van een door Mint uitgebrachte maatwerk offerte. De Schriftelijke bevestiging van een Abonnement door Mint, alsook een uitgebrachte maatwerk offerte bevat onder andere het abonnementstype of de overeen te komen dienstverlening, de ingangsdatum van het Abonnement, de kosten van het Abonnement en de contactgegevens van de Opdrachtgever en de personen die als Vertrouwenspersoon worden voorgesteld.
3. Mint voert de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uit. Daarbij heeft Mint het recht om de overeengekomen dienstverlening (gedeeltelijk) te laten uitvoeren door derden.
4. Ingeval er gedurende de overeenkomst sprake gaat zijn van een onderzoeks- en/of een klachtencommissie komen opdrachtgever en Mint hiervoor gezamenlijk op basis van de door Mint gehanteerde modellen de procedure overeen die van toepassing zal zijn.
5. Mint is zonder opgaaf van redenen gerechtigd een Abonnement te weigeren. Ook na aanvaarding van een Abonnement is Mint gerechtigd deze zonder opgave van redenen te annuleren. In een dergelijk geval is Mint niet gehouden tot meer dan de restitutie van de eventueel door Opdrachtgever al vooruitbetaalde bedragen.
6. Wijzigingen in een Abonnement of Overeenkomst moeten door Opdrachtgever tijdig en Schriftelijk aan Mint worden doorgegeven en zijn slechts van kracht als zij door Mint schriftelijk worden aanvaard.
Artikel 4 – Prijzen en betaling
1. De door Mint gehanteerde tarieven en prijzen zijn exclusief btw tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.
2. Betaling van het overeengekomen (abonnements-)tarief geschiedt bij vooruitbetaling op een manier die Opdrachtgever heeft geaccepteerd bij het aangaan van het Abonnement of de overeenkomst. De betalingstermijnen en prijzen die bij verlenging van het Abonnement of de overeenkomst gelden zijn terug te vinden op de website van Mint en vóór verlenging tijdig gecommuniceerd.
3. De aangeboden betaalwijzen kunnen, afhankelijk van de wijze waarop het Abonnement tot stand komt, verschillen. Indien aan een bepaalde betaalwijze kosten verbonden zijn, wordt dit steeds duidelijk vermeld.
4. Betaling dient plaats te vinden binnen de op de factuur genoemde termijn of bij gebreke daarvan binnen 14 dagen na factuurdatum.
5. Zodra de betalingstermijn is verstreken, is Opdrachtgever over de verschuldigde hoofdsom inclusief btw aan Mint verschuldigd: (i) een rente van 5% per maand en (ii) een vergoeding van de buitengerechtelijke incassokosten, welke laatste ten minste 15% van de verschuldigde hoofdsom inclusief btw bedraagt, met een minimum van € 150,00, en iii) een vergoeding van de werkelijk gemaakte gerechtelijke kosten, waaronder begrepen alle kosten berekend door adviseurs, advocaten en externe deskundigen. Een en ander onverminderd de overige wettelijke en contractuele rechten van Mint.
6. Mint behoudt zich het recht voor de prijzen gedurende de looptijd van het Abonnement of Overeenkomst te wijzigen. Een wijziging van de (abonnements)prijs wordt uiterlijk een maand voordat deze van kracht wordt, op de website gepubliceerd en met Opdrachtgever gecommuniceerd. Wijzigingen hebben gedurende het jaar geen consequenties voor het lopende abonnementsjaar van Opdrachtgevers, eventuele tariefsverhogingen kunnen derhalve niet eerder dan het volgende abonnementsjaar.
Artikel 5 – Aansprakelijkheid en overmacht
1. Mint is slechts aansprakelijk voor door Opdrachtgever geleden schade indien deze schade aan Mint is toe te rekenen of indien deze schade als gevolg van een wettelijke bepaling voor risico van Mint komt. Op Mint rust een
inspanningsverplichting en Mint is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook als gevolg van verwachte resultaten voor indirecte, gevolgschade, verlies en/of beschadiging van gegevens, winstderving, omzetderving, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade veroorzaakt door bedrijfsstagnatie en schade als gevolg van aanspraken van derden.
2. Mocht de uitsluiting van aansprakelijkheid in het eerste lid van dit artikel geen stand houden, dan is de aansprakelijkheid van Mint beperkt tot maximaal 2 maal het factuurbedrag dat in verband met de betreffende dienst aan Opdrachtgever in rekening is gebracht en tijdig is voldaan, met een maximum aansprakelijkheid van € 2.000,- (zegge: tweeduizend euro). De vergoeding van schade is in ieder geval beperkt tot het bedrag dat door de (beroeps-)aansprakelijkheidsverzekering van Mint wordt uitbetaald vermeerderd met het bedrag van eigen risico dat ingevolge de toepasselijke verzekeringsovereenkomst in het desbetreffende geval voor rekening van Mint komt.
3. Alle rechtsvorderingen jegens Mint uit hoofde van wanprestatie of onrechtmatige daad verjaren in ieder geval twaalf maanden na de dag waarop de schade is ontstaan of redelijkerwijs ontdekt kon of had moeten worden, doch uiterlijk twee jaar na de dag waarop Mint tekort is geschoten in de nakoming van een verbintenis of de fout is gemaakt waarop de vordering is gebaseerd.
4. Indien aan de zijde van Mint sprake is van overmacht, heeft Mint het recht om uitvoering van het Abonnement op te schorten zolang deze situatie voortduurt dan wel, naar keuze van Mint, het Abonnement geheel of gedeeltelijk te beëindigen. Overmacht is aanwezig, indien de tekortkoming het gevolg is van buiten de macht van Mint gelegen omstandigheden waaronder in ieder geval wordt verstaan: oorlog of daarop gelijkende situaties, oproer, staking, bezetting, tijdelijke / blijvende arbeidsongeschiktheid van medewerkers / bestuurders van Mint, tekortschieten van door Mint ingeschakelde leveranciers, maatregelen van de overheid, brand, explosie, uitbraak van een ziekte, hackaanvallen, ransomewareaanvallen en/of DDOS-aanvallen.
5. Pas indien de overmachtsituatie van de zijde van Mint langer dan twee maanden voortduurt, hebben Partijen het recht de Overeenkomst voor het niet uitgevoerde gedeelte te ontbinden. In geval van overmacht is Mint niet gehouden tot vergoeding van enigerlei kosten of schade aan Opdrachtgever.
Artikel 6 – Intellectuele eigendomsrechten
1. De intellectuele eigendomsrechten van Mint op al hetgeen Mint in de uitvoering van de Overeenkomst tussen Mint aan Opdrachtgever verstrekt, waaronder de naam, inhoud en/of lay-out van de door Mint geleverde diensten en/of Abonnementen, blijven berusten bij Mint en mogen door Opdrachtgever slechts worden gebruikt ter uitvoering van de Overeenkomst tussen Mint en Opdrachtgever, tenzij duidelijk is vermeld dat documenten bedoeld zijn om kennis te delen. Na afloop van de Overeenkomst worden de desbetreffende documenten en informatie op eerste verzoek van Mint geretourneerd.
2. Het is Opdrachtgever niet toegestaan de intellectuele eigendomsrechten te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of op te slaan, tenzij met voorafgaande schriftelijke toestemming van Mint.
3. Alle intellectuele eigendomsrechten, waaronder de auteursrechten, databankrechten en merkrechten, ten aanzien van de inhoud van de website en dienstverlening door Mint berusten bij Mint en/of haar licentiegevers.
4. Opdrachtgever geeft Mint toestemming om de getotaliseerde data te benutten voor publicitaire doeleinden. Dergelijke gegevens zullen nooit te herleiden zijn tot een specifieke opdrachtgever of een specifieke medewerker.
Artikel 7 – Klachten
1. Vragen of klachten met betrekking tot het Abonnement of een Overeenkomst dienen uiterlijk binnen acht dagen na ontvangst van de factuur aan Mint te worden gericht. Deze afdeling is via info@mintvertrouwen.nl.
2. Klachten van opdrachtgevers (en cliënten) over geleverde diensten van Mint worden behandeld conform de vigerende klachtenregeling van Mint. Mint is aanspreekbaar op de kwaliteitsprincipes en uitgangspunten zoals opgenomen in: De gedragscode van de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen;
3. Als partijen een klacht over onze rol als vertrouwenspersoon met elkaar niet tot een goed einde kunnen brengen, kan deze klacht worden voorgelegd aan de Commissie van Toezicht van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen. Als de Commissie oordeelt dat de klacht gegrond (terecht) is kan zij het Bestuur van de LVV adviseren om maatregelen te nemen. Stuur uw klacht naar: Secretariaat LVV Klachtencommissie, Postbus 2016, 7420 AA Deventer.
4. Indien partijen van mening verschillen over de interpretatie of uitvoering van deze Algemene Voorwaarden of naar aanleiding van de door opdrachtgever en Mint gesloten overeenkomst zullen zij trachten door middel van onderling overleg tot een regeling te komen. Wanneer het onmogelijk blijkt in onderling overleg tot een oplossing te komen dan komen Mint en opdrachtgever overeen het geschil door middel van mediation op te lossen.
Artikel 8 – Overdracht
Mint mag uit deze algemene voorwaarden of Overeenkomst voortvloeiende rechten en verplichtingen aan derden overdragen, met dien verstande dat deze derde de Overeenkomst gesloten tussen Mint en Opdrachtgever naleeft. Mint zal Opdrachtgever zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen van een dergelijke overdracht. De Opdrachtgever kan zijn/haar rechten en verplichtingen uit de Overeenkomst met Mint niet aan een derde overdragen, tenzij Mint daartoe schriftelijke goedkeuring heeft gegeven.
Artikel 9 – Privacy
1. Mint respecteert de privacy van haar Opdrachtgever. Persoonlijke gegevens van de Opdrachtgever worden door Mint dan ook met de grootst mogelijke zorgvuldigheid behandeld en beveiligd. Mint houdt zich aan de toepasselijke wet en regelgeving ter zake en in het bijzonder aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG 01-05-2018).
2. Mint is verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens van de Opdrachtgever die worden verzameld bij het sluiten van een Overeenkomst tussen Mint en Opdrachtgever, waaronder het verstrekken van een persoonlijke inlogcode, een administratie bij te houden van alle Opdrachtgevers.
3. De Opdrachtgever is op de hoogte gesteld van en gaat akkoord met de verzameling en verwerking van persoonsgegevens en het gebruik dat daarvan door Mint kan worden gemaakt als bedoeld in dit artikel. Opdrachtgever gaat akkoord met het privacy statement dat is gepubliceerd op onder andere http://www.mintvertrouwen.nl/privacyverklaring
4. De Opdrachtgever kan zijn/haar persoonsgegevens te allen tijde inzien en verzoeken deze te wijzigen, aan te vullen of te verwijderen door e-mail te sturen aan info@mintvertrouwen.nl of een brief te richten aan Mint (adres: Prof. Jordanlaan 30, 3571 KA) te Utrecht.
Artikel 10 – Toepasselijk recht en bevoegde rechter
Op deze Algemene Voorwaarden en de Overeenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen met betrekking tot de Algemene Voorwaarden en/of de Overeenkomst zullen uitsluitend worden onderworpen aan het oordeel van de Nederlandse rechter, meer in het bijzonder de bevoegde rechter van Rechtbank Utrecht, locatie Utrecht. Daar waar mediation oplossing lijkt te kunnen bieden zal eerst dat traject worden onderzocht.
ARTIKEL 11 – Geheimhouding, Exclusiviteit en Vertrouwelijkheid
1. Mint en opdrachtgever zijn over en weer verplicht tot vertrouwelijke behandeling van alle informatie die zij in het kader van het sluiten van de overeenkomst hebben verkregen.
2. Mint is verplicht tot geheimhouding tegenover derden die niet bij de uitvoering van de opdracht zijn betrokken. Deze geheimhouding betreft alle informatie van vertrouwelijke aard die haar door opdrachtgever ter beschikking is gesteld en de door verwerking daarvan verkregen resultaten. Deze geheimhouding geldt niet voor zover wettelijke-of beroepsregels Mint een informatieplicht opleggen.
3. Mint is gerechtigd de op basis van de uitgevoerde opdracht verkregen uitkomsten, mits die uitkomsten niet te herleiden zijn tot individuele opdrachtgevers, aan te wenden voor statistische doeleinden.
4. Met betrekking tot medische gegevens geldt het bepaalde in art.88 van de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg en in art. 7:457 van het Burgerlijk Wetboek.
Artikel 12 – Informatieverstrekking door Opdrachtgever
1. Opdrachtgever is gehouden alle gegevens en bescheiden welke Mint redelijkerwijs nodig acht voor de invulling van haar dienstverlening tijdig en op de gewenste wijze ter beschikking te stellen aan Mint.
2. Opdrachtgever dient verder, uit eigen beweging tijdig alle informatie te verstrekken aan Mint, waarvan opdrachtgever weet, of redelijkerwijs behoort te weten, dat deze voor een correcte uitvoering van de opdracht van belang is of kan zijn.
3. Mint heeft het recht de uitvoering van de opdracht op te schorten tot het moment dat opdrachtgever aan deze verplichtingen heeft voldaan.
4. Indien opdrachtgever niet, niet tijdig of niet volledig voldoet aan de verplichting om Mint informatie te verstrekken of indien die informatie niet juist is, komen de (financiële) gevolgen daarvan voor rekening en risico van opdrachtgever, ook in het geval dat Mint in verband daarmee tekortschiet in de nakoming van haar verplichtingen uit hoofde van de met opdrachtgever gesloten overeenkomst.
Artikel 13 – Looptijd en opzegging van dienstverlening aan organisaties
1. Overeenkomsten worden gesloten voor bepaalde tijd, te weten de duur van de periode die in de overeenkomst is benoemd. Deze overeenkomst wordt vervolgens steeds stilzwijgend voor dezelfde duur verlengd, tenzij wordt opgezegd. Door partijen kan de Overeenkomst altijd twee kalendermaanden voor het aflopen van de looptijd schriftelijk worden opgezegd.
2. Indien een overeenkomst voor bepaalde tijd door opdrachtgever voortijdig wordt beëindigd, is de opdrachtgever een vergoeding aan Mint verschuldigd voor de tot het moment van opzegging door Mint geleverde inspanning c.q. diensten.
3. Opzegging van overeenkomsten kan uitsluitend schriftelijk plaatsvinden bij Mint via info@mintvertrouwen.nl.
4. Niettegenstaande voorgaande artikelen kan Mint de overeenkomst te allen tijde opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand, zonder dat zij in verband daarmee jegens opdrachtgever gehouden is tot betaling van enige schadevergoeding, indien Mint in haar discretie van mening is dat een ongewijzigde voortzetting van de overeenkomst in het licht van een wetswijziging en/of een nieuwe wetgeving of enig ander door Mint relevant geachte omstandigheid, redelijkerwijs niet mogelijk is.
Artikel 14 – Staken en wijziging inhoud en lay-out Mint
Mint is te allen tijde gerechtigd de inhoud en layout van het Mint Platform naar eigen inzicht te wijzigen, waarbij Mint ervoor zal zorgen dat ook na de wijzigingen kwalitatief en kwantitatief in een redelijke verhouding blijft staan tot het abonnementstarief.
Artikel 15 – Beveiliging, updates en persoonsgegevens
Mint zal zich inspannen om passende technische en organisatorische maatregelen te treffen om het Mint informatiesysteem te beveiligen en een veilige online omgeving te creëren en te behouden. Als Opdrachtgever ermee bekend is dat de beveiliging niet voldoet, zal de Opdrachtgever Mint hiervan onverwijld telefonisch en Schriftelijk op de hoogte stellen. Zo nodig voert Mint periodieke en/of incidentele updates uit of treft zij aanvullende technische en organisatorische maatregelen.
Artikel 16 – Links naar andere websites
De Mint website bevat links naar websites van derden. Dit betekent niet noodzakelijk dat Mint deze websites aanbeveelt, met de inhoud ervan akkoord gaat of met deze websites op enige wijze samenwerkt. Evenmin geeft Mint enige waarborg over de geschiktheid, juistheid, volledigheid of veiligheid van deze websites. Mint is dan ook niet verantwoordelijk voor dergelijke websites en de daarop aangeboden informatie / diensten.
© Mint Vertrouwen BV) | Prof. Jordanlaan 30, 3571 KA Utrecht | info@Mintvertrouwen.nl | www.Mintvertrouwen.nl | 06-25050989 | KVK 92899390 | BTW NL 866209566B01 | BANK NL97Bunq2109670622
Utrecht, 15 januari 2025